Dec 3, 2012

Salam tapi dapat maluuuu

aku paling pantang betul time aku salam dan nak cium tangan orang tu, dia tarik tangan.
cam haremmmmmmm....

macam jijik pulak orang yang nak cium tangan korang ni ek.
serius malu gila lagi2 time tu masa raya atau jumpa time sedara kawen.

memang banyak mata2 yang melilau tengok kita dimalukan.

tapi kadang2 aku pun tak sure adakah kita ni yang patut berasa malu, yang ada niat nak salam dorang sebap HORMATkan dorang ATAU dorang yang patut berasa malu sebap dorang bertindak memalukan kita sedemikian??


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



jangan tanya kenapa kalau budak2 sekarang kurang adab menghilangkan diri sebap tak nak salam orang tua.

but ask yourself somehow,
WHY they acting like that???


masalahnya orang tua ni semua dorang betul. sekian terima kasih. 


memang zero chance nak bangkang la wehh. simpan hasrat kau tu jauh2.


bukan pemuda pemudi je yang perlu hormat orang tua tapi orang tua pun perlu hormat manusia2 yang lahir dalam generasi Y HOKAYYYY.
cuma kami ni perlu beri penghormatan lebih la pada korang.

tapi dalam setiap perbuatan, perbualan, perhubungan pun perlu ada rasa hormat kan.



heshh rasa cam lepas ni takank salam2 dah kita maen style jepun bagi hormat baru tahuuu

untuk manusia2 yang tak bagi orang laen cium tangan dorang hendaklah diberi penghormatan style 'Greeting Bowing' sahaja. hahaha
*betul2 meluahkan perasaan ek reen








nak tahu tak, masa aku dimalukan macam tu kan sampai terpikir dalam pikiran aku.........




okay, masa aku kawen nanti ingat taknak salam uncle ni, uncle tu, uncle atas, uncle bawah. hahahaha
nanti dorang malukan aku lagi. puihhhhh tak heran pun nak salam korang tapi disebapkan hormat punya pasal kannnnnn..


aii sampai salam pun kena tanggung malu apa ceritaaaaaaa. kbai =.=















17 comments:

smbotak said...

ada dua orang yang kalau salam akan cium tangan aku walau pun tak perlu, (1) sepupu aku yang umur 5 tahun lebih muda. (2) adik ex-awek aku. (dua2 lelaki)

...bila nak tarik tangan, karang dia malu pulak. last2, aku sound dia kat belakang, next time tak payah cium tangan dah.

...mungkin tindakan orang tu tarik tangan cuma spontan je kot sebabp dia tak rasa selesa diberi penghormatan macam tu.

ralphrazaq said...

reen - orang tu lelaki ke? kalau lelaki tak perlu la ko nak cium tangan bagai..cukup takat salam dan tundukkan kepala ko sket..done!!

aswadz said...

masa kawen, diorang lak yg kena cium tgn. maklum lah, "raja" sehari.

reen afny said...

smbotak.. haha tahu takpe. masalahnya takde tegur pun jangan cium tangan. ok la lepas ni malas aku nak salam dorang lagi =.=

reen afny said...

ralph... aah. uncle2 aku lah. ada 3 orang. hahaha semua perangai nak sama dah. bencik aku.. ;(

reen afny said...

aswadz.. haha boleh pulak camtu. kalau tak turn aku pulak nak tarik tangan boleeee. haha ;p

pikaka said...

hahaha.sabar je la reen.salam ngn pmpuan je sng.hahaha

mie said...

greeting bowing tu pun idea yg bernas...
ahahahhaah

reen afny said...

pika.. haha memang pun. lps ni mls aku nk salam dorg

reen afny said...

mie.. tahu xpe. lps ni gune cara tu je. hehe

reen afny said...

mie.. tahu xpe. lps ni gune cara tu je. hehe

Telor Power said...

selalu juga aku alaminya tapi lantaklah buat tak tahu jer

reen afny said...

haha twu xpe bro.. lagi terase kalau dgn sedara sendiri. tetttt

Wak Gelas™ said...

wak pon malu jugak org nk cium tangan wakk jugakk.. ahhHks

MaYa MustWany said...

aah de ramai je orang jenis tak suka dicium tgn..so bila orang nak salam jadi macam tuh, tuh sebab dia tak nak cium tangan lagi.


macam mas tgh flu ni,salam,letak kat dahi..hhihi takut jangkit ngan diorg lak kalau letak kat idong.hihihi

reen afny said...

wak.. haha malu ke suka? lalalala ;p

reen afny said...

maya... huhu tula pasal. xpela da kena banyak kali da. hopefully lepas ni kena lbh brhati2 la ;)