Jul 11, 2011

MONDAY'S BLUES.... but i'm sooo purple!!

okayy, takde kaitan pun sebenarnya dengan warna pemakaian aku harini dengan tajuk entry.

saje nak share yang aku bosan sangat2.
bukan harini atau right now.
but i'm totally 'MUAK' dengan perangai manusia2 di sekeliling aku.
MUAK, only word yang menggambarkan perasaan aku sekarang.

kau ingat kau bagus? ada ramai lagi yang bagus daripada kau.
kau ingat aku looser? ada belambak lagi yang looser dari aku (okayy ni takde kaitan sebenarnya)

"kau ni cakap tak serupa bikin la"... tettt!
*aku paling pantang orang cakap aku ayat tu*

cerita nya macam ni.....

manusia yang paling buat aku MENYAMPAH DAN MELUAT...
dia : aku takde hp la. hp aku rosak.
aku : dekat rumah aku belambak hp tak guna da.
dia : yeke, boleh la bagi aku satu.
aku : tengok la. lagipun hp parents aku la.

dan selepas2 itu...

dia : mana? kata nk bagi hp. cakap tak serupa bikin la.
aku : dem betul la badak ni (dalam hati)
ada ke aku cakap nak bagi?

*kau yang sendiri perasan cakap aku nak bagi
pastu cakap aku macam2 pulak.
lagi satu ada ke aku cakap nak belanja kau tengok muve?
kau tu yang nak sangat jumpa aku, pastu cakap aku nak belanja muve la pela.

okayy lastly, aku da fedup sangat dengan ayat kau pastu aku dengan mulia hati nya pergi beli ticket.
and then kau taknak sebap kakak and adek aku ada.

malu la konon? gi mam...
akhirnya aku senang hati jugak da capai hajat kau tu,
tapi kau sendiri yang tak show up.
so jangan salahkan aku la kalau pasni aku malaz nak layan cekadak kau tu ok.

paling penting aku da tak kesah ah kalau kau nak cakap aku apa ok!


next manusia yang AKU GERAM...
then aku ajak la bgff aku gi tengok muve.
gantikan manusia tadi tula. da plan baek punya.
tetiba dia cakap tak jadi sebap takde duet.
minyak takde la, takut tak sampai la, blablabla....

bukan apa weh, aku dekat cheras je kot.
bukan dekat shah alam (ada cerita nya)
kalau pasal laki bole je kau jumpa jauh2 kan.
kata 'bgff' :( 
da ah, jangan cakap reendu ke apa. tak payah jumpa. next year baru jumpa.
tengok la kalau aku tak busy.


next manusia yang AKU MAJOK...
tak payah la janji kalau tak bole tunai kan.
bukan apa, aku malaz nak plan2 sebap da tahu result nya.
last minute plan akan berubah if bf2 korang dapat outing.
so paham2 sendiri la kan.

lepas ni jangan cakap "bila nak jumpa?"... tettt (malaz nak layan)
setakat chat2 dalam dunia maya (fb) boleh la.
tengok la kalau aku still takde bf time korang 'tak busy' tu kan, boleh la jumpa.


next manusia yang KULIT TEBAL...
weyh, kau tak nampak ke aku selubung ni?
da macam orang baru lepas pantang je.
dengan stoking, sweater and shawl.
bengang gila aku.
aku da la tak tahan sejuk, yang manusia sebelah aku ni suka sangat bukak semua air cond pastu bukak besar2.
bengong je... tahu la makan ba alip ba ya.
asyik nak sejuk je.
orang lain semua sejuk, kau tu je kulit tebal! tettt
nasib baek aku tak pakai GLOVE, kalau tak da complete.
baik punya perli pun tak paham2 lagi. mengong...


next manusia yang AKU TAK PAHAM...
actualy kau ni suka aku ke tak? sayang aku ke tak?
kalau aku macam terhegeh2 dekat kau, kau buat tak layan aku an.
kalau aku da fedup, kau macam tahu2 je pastu nak minta maaf.
okayy aku betul tak paham dengan perangai kau.
even aku sayang kau lagi, tapi aku nak orang yang betul2 sayang aku.
aku da lama tak cakap I LOVE U dekat orang yang aku cinta.

senang cerita aku nak lelaki yang gentleman but jiwang ;P
orang yang jujur dengan perasaan dia terhadap aku.
aku tak reti la nak paham orang lagi2 kalau dok sorok2 ni.
cakap jela sayang aku ke pe. senang cerita...
but for sure, aku cari lelaki yang boleh guide aku ke arah yang betul la :)
okayy dengan perangai aku ni, memang susah la nak dapat kan.
pape jela malaz nak fikir pasal cinta.

haa btw, haritu aku mimpi aku bunuh ular.
mama cakap...
"nanti ada orang nak meminang kau pastu kau tolak or tak jadi"

aku da takut da, bila fikir pasal jodoh ni yang paling pathetic ni.
asyik clash je. aku da bosan pulak.
bila pulak turn aku kahwin ni. hekhek
(okayy takde kaitan)

kesimpulan for the whole story, aku da fedup dengan manusia2 ni.
or aku ni je yang cepat terasa? wuwu
serius aku malaz nak get too close lagi.
lepak sorang2, tengok tv lagi bagusss!!

tunggu masa nak meletup je kot. hahaha
da la bosan pulak cerita pasal orang yang tak care pasal aku ni.
nak sambung kerja. baibai...
monolog - bila nak dapat gaji ni?


8 comments:

Niena Farrah-Hana said...

hehehe..no comment...

Auntie Nenet said...

huhu tula pasal... mls nk cmpur da. huhu

saya wanny =) said...

erk , i can smell sumthing here . ;l

Auntie Nenet said...

majok la ngn wny...

Cik Jelita said...

hee , yeay ! hari ni saya melawat blog awak .

Auntie Nenet said...

huhu tenkiuu cik jelita.... hehe

saidatul noor farhana said...

syg reen...abai kn manusia yg x penting dlm idup ko..pape pn i'll always be with u syg...:)


muah3!!!!

Auntie Nenet said...

hee thx ana syg.... muah2 blek.
i know dat. dat's why aku syg kau <3 wee