Jul 22, 2011

SAYANG VS SUKA

diantara sayang dan suka, mana satu korang pilih?
aku suka tanya kawan2 aku soalan ni,
but mostly of them pilih sayang.

for me, i would prefer choose'suka'.

sebap kalau tak suka mana nak datang sayang tu kan?

so aku rasa function SUKA lagi power kot. haha
kalau start bercinta pun, mesti kita akan suka orang tu dulu baru kita nak approach dia untuk sayang kita kan.

lagipun kalau suka semua nya indah.
kalau suka kita mesti nak share everthing dengan orang yang kita suka tu,
sebap kita takut orang tu akan benci kita.
kita akan buat dia paham dengan situasi kita.

tapi kalau sayang, kita sendiri yang kena paham orang yang kita sayang tu.
sebap dia expect kita akan paham everything about dia even dia tak pernah cerita pun.

so aku takut sebap dia ada suka dekat someone.
tu yang aku macam meroyan kan. haha

apa2 pun aku berjaya buat dia confessed pasal perasaan dia pada aku.
aargghh! sayang je tak cukup.
aku taknak kau suka dekat orang lain. huhu

okayy maybe aku agak tamak.
aku takut, aku terluka nanti. hmmm....

tapi kenapa aku mesti sokong cinta dia?
kenapa aku taknak fight untuk cinta aku sendiri?

boleh pulak aku terfikir nanti minah tu cakap apa pulak, tetiba dia kapel dengan aku balik.
aku takut minah tu sakit hati pulak aku kacau daun.
rampas hak dia.
aku pun satu, tak patut nak control dia sangat. dia bukan milik aku pun ;(

aarrgghh! kenapa nak emo pulak ni?
HAHAHA! tension weyh.
penat berfikir benda yang tak pasti.
kenapa taknak let go je??
cakap memang senang je kan, cuba try test buat. huhu
memah payah kan.
takpa slow2 reen... WUWU


2 comments:

fieza jaja said...

rereen..xmo sedih2 taw:(

Auntie Nenet said...

fijaja.. huhu baek aku xkn cdeyh. kau jgn cdeyh jgk eh. huuu