Sep 25, 2011

family problem

it's kinda sad bila family sendiri berpecah belah kan.
don't get me wrong, bukan family aku yang kucar kacir.
*well, a lil bit la.

auntie aku cari pasal pulak dengan mak aku.
apahal pulak ni???
susah la nak cerita panjang2 dekat sini.
senang cerita kteorang satu family memang tak puas hati la dengan perangai auntie kteorang tu.
 bole pulak dia tengking2 mak aku.
kau tu pangkat adek kot.
padahal mak aku cakap elok2 je dengan kau kan.

adek beradek aku memang pantang betul kalau orang cakap tengking2 dekat mama.
memang kteorang pulak yang mengamok nanti.
nasib baek bukan aku yang angkat call.
kalau tak, tak pasal2 kurang ajar pulak dengan orang tua kan.

tula bila aku fikir balek.
cukup jela kau sorang je yang GILA, cakap tengking2.
kalau aku pun cakap tengking2 jugak, it means aku pun sama je perangai macam kau kan.
no wonder, mama cakap relax je on the phone.
auntie aku tu je cakap tengking2.
apahal entah.
nak cakap KURANG ILMU, kau tu CIKGU kot.
hahaha 
how pathetic betul lah perangai kau tu.

KESIAN. SHAME ON YOU LAH CIKGU!


psssttt.... but for me.
kalau orang tu marah2 aku, aku gelak2 je dekat dia.
bajet nak saketkan hati aku la konon, padahal kau yang saket hati balek.
hahaha but depends dengan siapa la yang mara aku tu.
kalau papa dengan mama yang mara, aku senyap jela.
takde lah aku gelak2 dekat mereka.
kang tak pasal2 kena pelangkong pulak kan =.=

well, different people different way they handle their problem right?

tapi yang agak menjengkelkan bila aku tak dapat keluar pulak.
demm! da la membe2 aku buat openhouse.
arrghhh! tension gua..
baru nak melantak puas2. huhu


6 comments:

dEwy said...

So, kalau aku marah ko, pastu gelak2 kat aku aku bagi sedas dua kat muka..
Bleh?
;p

baby afny said...

hahaha sengal.. bole je. tp kau mara pn ak xtakot. xtwu mara ke tgh gelak. hihihi >.<

saidatul noor farhana said...

Saber jela yang..biasa la relative problem mcm ni...
Peace yaws!!

baby afny said...

mmg pong.... xreti hormat org. so uncool. haha

Tun Z Tun Salleh said...

huh.... aku dulupun pnh gak cam tu..... tapi face to face lah.... paling kurang aku maki n nk tampar je pon..... huhuhuhu... x kiralah makcikke pakcik pon..... huhuhbuh
mgkn sbb tu lah aku d buang kot leh family aku....

baby afny said...

tula psl.. kdg2 sedare lgi mcm haarrrrr kau twu.
bengang glew weh. dari ak kecik kot. ni da bsr bru rse cm nk bela fmly ak. ak berhak kn...