Sep 1, 2011

family gathering of HAJI OTHMAN

GUYS... 
remember last time aku mentioned yang balek kampung on the third day of raya???
well, plan berubah last minute...
kteorang gerak balek muar pada hari raya kedua, sebap nak tido sana.

today ada family gathering belah papa.
khas untuk keluarga atau sedara yang ada kaitan dengan HJ OTHMAN.
hj othman ni arwah atok aku.

waaa... best2. sebap dapat makan macam2.
siap ada lucky draw. family aku dapat 3 nombor.
and guess what, tiga2 nombor kena kot.
*da macam nombor ekor pulak*
satu je hadiah besar, lagi 2 hadiah kecik je. hehe
sebenar nya banyak lagi hadiah2 besar, tapi tak dapat pulak.
takpela. huhu

ehem2... siapa la model choc tu kan.
ayu pulak tu. hahaha


first thing first nampak choc cadbury tula. hahaha
of course la aku makan paling banyak kan.
patut la tekak ni rasa macam nak makan choc, rupa nya dapat choc free. yeay!


weh, aku nak tanya korang one thing ni.
muke aku ni macam badak2 ke?
i mean, budak bawah umur ke? macam budak sekolah lagi ke?
bukan apa, da dekat 5 kali budak2 sekolah nak tackle aku. ppffttttt
hahaha tettt! umur aku da 20 lebih ah.
yea, aku tahu la muka ni awet muda. wuuppssss! ;P


nyah, nak tahu tak nyah....
aku kena ngorat dengan sedara sendiri. pffttttt
yang sorang sebok mintak nombor fon,
yang sorang tak habes2 cakap dekat orang yang aku ni awex dia.
aku iya kan aja. malas nak layan. haha

yang pemalu mintak nombor fon tu umur dia 20 tahun.
and the worst part is......................
dia anak buah aku kot. aku pangkat makcik kau kot. tetttt!
haha kelakar gila. bapak kecoh gila time tu.
sebap member2 dia ramai2 'memeriahkan majlis'.
aku rasa macam nak tampar muka sorang2. haha


yela mintak depan abang and bapak aku,
yang tak boleh belah siap mintak izin mak aku kot nak mintak nombor fon aku.
mak aku bagi permission pulak kan. tula terlebih sporting pulak mak aku ni.
tapi paling tak tahan bapak budak tu da bagi green light kot.
sebap bapak aku dengan bapak dia baek gila.
adek beradek tiri. huhuhu


btw, takde la aku bosan duduk je dekat situ.
at least dapat kawan baru kan.
dan aku bukan sombong kayy, i'm just silent people ;)
*untuk orang yang tak rapat la and first time jumpa la*
huhu done with that.

pergi beraya dekat rumah kawan ipah pulak.
dekat jalan bakri.
hmmmm arwah atok aku (belah mama) dikebumikan dekat situ.
tapi tak sempat nak singgah.
hanya al-fatihah mampu ku sedekahkan buat atok jantan. huhu
*tetiba teringat pulak masa atok jantan dengan aku suka mengaji sama2 ;) *



selalu nya aku jadi co pilot.
tengok sign board semua, tapi nak balek ke KL tu aku mengantuk sangat.
so, tukar dengan ipah. aku pulak tido dekat belakang. hehe
tapi masalah nya nak tido pun tak senang, adek aku bising sebap papa asyik masuk line orang je.
papa pun mengantuk, aiyooo nak tido pun risau. huhu


tapi at last sampai jugak KL but around 12am la. haha
lama gila papa bawak, sebap drive slow sangat.
tambah tolak sesat semua tu jangan cakap la kan.
*memang taknak cakap pun sebap kteorang sesat dekat KL... tetttttt!!!*


padahal aku duduk dekat KL ni da 22 tahun kot.
tapi bab2 map, jalan semua ni memag fail la. huhu
kalau siapa2 jenjalan dengan aku mesti sesat punya.
i mean, wajib sesat la. *kalau aku tunjuk jalan la*
macam da kena sumpahan pulak. haha sengal!

apa2 pun memang best sangat sebap balek kampung.
rasa jugak la suasana raya tahun ni kan. hehe


btw, kawan2, my babes, awak. hehehe
semua2 la. bila nak datang raya rumah aku???
mak aku nak masak nasi briyani la.
puding berkuah, kueh mueh. macam2 la.
nak datang bagi tahu tau, sebap senang nak masak sekaligus nanti. hehe

last but not least,

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI KAWAN2 KU SEKALIAN.


6 comments:

fieza jaja said...

part mkn tu ko buat perut ak berkeroncong ghazal rabiah da ni reehn.hahaha. ehem2. nyah kena ngorat nyah?heheh

Auntie Nenet said...

eleh... thn lps ad openhouz xmo dtg. huhu
nnt dtg la raya umh ak eh. dtg ramai2. hehe

fieza jaja said...

ala. thun lepas ade hal. ko ta pe. da keje.ak student ag. ko kena bg wet raya kt ak neh.haha

auntienenet said...

haha gila pe... badak2 je dapat la.
hehe nnt ak nk bwt mkn2 ak roger kau kayy yang <3

fieza jaja said...

okei yayunk:)
nk gemok2 bdan t. haha

auntienenet said...

huhu bole je dong... haha