Feb 12, 2012

WOMEN and self defend

oohkay last thursday aku dah kemaruk nak tengok muvee so aku decided nak tengok cerita HAYWIRE. an action-thriller muvee.
padahal tak pernah dengar pun tajuk muvee sebap dah lama tak update. kbai


a story of a girl who worked as a spy.
 muvee ni sangat interesting sebap cara dorang pukul2 tu memang nampak saket.
belasah betul2 kot.
but lastly, the story end up with the girl has murdered all the people who set her up into a trap cause she is superb cool and awesome! plus cantek gilaaa.
semua orang jeless dekat dia kot. 


moral of the stroy : aku nak ada perut macam dia. hahaha!
one thing, women should learn a self defense. COMPULSORY!

*****

sebap yang lagi menyokong ayat aku bila mama cerita benda yang paling tak seronok. pffttt
fyi, aku tinggal dekat flat yang boleh dikatakan each floor ada negro tinggal. demm!
dengar pun rasa tak sedap hati kan.
lagi tak sedap hati bila mama cerita recently, ada negro pernah cabul budak sekolah dalam lift.
dah la ada sekali tu aku nak masuk lift and suddenly ada sekor negro ni masuk sekali dan yang paling menakutkan bilaa......

negro : apa khabar? (sambil memandang aku)
aku : &*%^$# (dalam hati).
aku macam.... wadepak negro ni pandai berbahasa melayu pulak.

tapi dia ushar aku dari atas sampai bawah.
aku bagi pandangan sinis dan tegas.
aku rasa budak tu kena raba sebap dia tengok budak sekolah kan, tu yang dia berani nak raba. 
#sial lah! aku dengar pun macam bengang kau tahu tak? cuba kalau orang yang kita kenal kena macam tu? yeeee geram aku!!!

hamboiii negro2 ni dah berani pulak buat jenayah kat kawasan flat aku ni.
seriously, kalau aku nampak negro tengah tunggu lift aku lebih rela naek tangga tahu tak.
to be safe. biar penat sekejap daripada dah kena nanti menyesal tak sudah..
one thing je tak best kat sini, time malam2 je mesti penuh manusia2 berkulit hitam legam. every minute need to be cautious..
aku pelik la kadang2 ternampak ada perempuan melayu dok berkepit dengan negro.
dah takde lelaki melayu ke kat malaysia ni??? 
ada selera pulak kau nak mengadap dorang kan. yeuwwww yuckkk!!!
jijik tahu......

so bila aku dengar cerita yang kurang enak ni, teringat pulak dekat muvee HAYWIRE.
seriously, rasa nak jadi macam Gina Carano (the heroine).
at least kita tahu apa nak buat bila rasa terancam.
basically, kaum hawa kan kaum yang lemah.
even kami tak kuat, yang penting cepat dapat idea macam mana nak handle sesuatu masalah tu.
kalau aku, first thing yang tergerak nak buat is tumbuk atau cubit kot. hoho


p/s :  tak belajar self defend pun takpe but at least kau pandai bertumbuk dan suka terajang orang pun okayy dah what... hahahaha
ingat girls, yang penting attack kat tengah2 tu tau. kahkah
*sekurangnya dapat melengahkan pergerakan dorang kan. 















27 comments:

Telor Power said...

1st

Telor Power said...

2nd

Telor Power said...

3rd

Telor Power said...

hihihi ok baru nak baca jap lagi baru join komen

reen afny said...

kahkah woww sekarang da jadi 1st commentor. hahahaa tahniah2..

#patut la cepat ada 4 komen. terkejut aku. hehe

Telor Power said...

APA KHABAR??



aku org nepal pun boleh berbahasa melayu hehehehe...

CekbOlat-bOlat said...

hitam dan tinggi HENSEM ! tapi bile perengai erkk (~,~) rejekkk !

Woofer Storm said...

bahaya ni..lain kali kalau dia kaco lempang je sekali..ehheee

reen afny said...

tp... hahaha nepal, bangla pakistan laen cerita la sebap dorang kan mostly bekerja dengan melayu. so kena lah berbahasa melayu.

negro2 kat sini aku tak tahu la punca pendapatan dorang apa sampai boleh bayar duet sewa beribu2. pelik2...

reen afny said...

cekbolat.... wuwuwu tapi tak boleh lalu la tengok muka dorang. gelissss

reen afny said...

ws... haha tapi dorang tinggi kot. tak boleh bayangkan kalau tetiba kena lepas tu sorang2 lak. yeee seram2.. huhu

Telor Power said...

reen : aku syak dorg ada perniagaan haram la

SM said...

SATU:
scene pukul tu nampak real sebab ada tambah sound effect. cuba bunyi dia pelan-pelan je atau `bedebik' macam kita tumbuk dinding, langsung tak real.

DUA:
(1) kementerian dalam negeri, (2) kementerian pengajian tinggi, (3) kedutaan malaysia di negara-negara afrika dan (4) patut dipersalah secara bersama atas kebanjiran si gagak hitam ni. what the hell nak biar mereka berlonggok kat sini sampai jadi perkampungan pulak. aku tak nak lima puluh tahun lagi akan ada tempat bernama `little africa' pulak!

reen afny said...

hakhak tahu takpe. aku pernah dengar dorang siap cop duet palsu la. huhu

SM said...

kalau dulu cuma jual wallet, lighter dan talipinggang, sekarang dah melibatkan diri industri haram berjuta-juta ringgit. ceh!!! ntah-ntah duit seringgit palsu yang ada dalam wallet aku petang tadi diorang punya kerja.

reen afny said...

SM... sory aku tak pasan kau komen. huhuhu sory bro.

reen afny said...

SM.....

SATU: bukan masalah nya sound effect. kau ingat macam cerita india ke. hahaha memang pukul betul2 la. cuba kau try tengok cerita tu.


DUA: huhuh tula pasal. cukup la da ada chinatown kat malaysia ni. takkan nak tambah populasi laen lak kan.


SM lagi... kahkah tahu takpe bro. haritu siap ada adegan tembak menembak lagi tau dengan polis. polis syak dorang edar dadah. errrr, dah macam tempat penjenayah je kawasan rumah aku ni do =.=

ralphrazaq said...

reen, kau kena paham...dalam filem memang la nampak macam orang tu teruk kena pukul tapi sebenarnya pergerakan sebenar masa adegan tu dirakam, perlahan je pun..lepas disunting atau lebih tepat lagi lepas dorang lajukan pergerakan kamera dan ditambah dengan sound effect...nampak real je tumbukan padu dorang tu

reen afny said...

hakhak so menjadi la rakaman dorang menipu aku. haha tapi seriusly aku cakap, bukan macam adegan tumbuk menumbuk dalam cerita india okay. kau tengok dulu, nanti baru komen. nampak real ke tak. that's why cerita ni dikategori kan dalam thriller-action. bukan action semata2. weee

ralphrazaq said...

aku tau la bengong...banyak lagi filem lain dalam genre sama yang aku pernah tengok...

reen afny said...

kahkah weee sama la tu eh... yang pasti dorang pandai bermaen sound effect.

ralphrazaq said...

kalau tak pandai bukan hollywood namanya..

aiNa yaZiD said...

self defense, yeah~! (^^,) kadang2 bila panic, org tak tau nak buat ape..

kasi terajang je sma orang yang rude ni..huhu..

reen afny said...

ralph.. tahu takpe. that's why kita pun suka tengok carita luar negara. wuupsss larikkkkkkkkk

reen afny said...

aina yazid... tulah. pernah kena time kena ragut je, memang tercengang jela. tapi perkara pertama lintas dalam pale otak is peprgi buat repot. huhuhu

Woofer Storm said...

diam je nampak.asal?bz ke?

slmt mlm^^

reen afny said...

WS... weee mana ada la. selamat pagi bro WS. hehe