Mar 29, 2012

mengantok DAN menguap

lately aku sering mengantok di tempat kerja.
tahu la next week nak ca alip but dah kan.
lagi rasa malasssss je memanjang. ekekeke


*****

Nabi Muhammad saw bersabda maksudnya:
"Sesungguhnya Allah suka kepada orang-orang yang bersin, dan membenci orang-orang yang menguap. Maka apabila seseorang kamu menguap, jangan sampai berbunyi, kerana yang demikian itu daripada syaitan yang mentertawakanmu".
Hadith riwayat Imam Muslim, Ahmad dan At-Tirmidzi


*****

baeklah aku akan cuba menahan mulut daripada menguap dan cuba tidak melepaskan bunyi mengantok. heeee

nyahhh kau setaaan... ada hati nak gelakkan aku. kahkahkah


 












18 comments:

Telor Power said...

bagus,,,,,, boleh jd ustazah reen tak lagi ni
amin!

SM said...

nak cabut? abis la biskut kat malaysia tak sedap lagi lepas ni...

reen afny said...

TP.. haha insyaAllah. sekadar bagi nasihat sikit2 tu boleh la. hehe

reen afny said...

SM... hahaha next week aku masuk tempat keje baru. jangan reendu aku!!! ;p

SM said...

aku tak rindu, takut biskut kat hwa tai tu je yang jadi lemau sebelum sempat packing.

reen afny said...

helehhh nanti seru nama aku kalau aku tak komen. lalalala ;p

asal lak?? ceittt.... tak dapat biskut free la kalau nak belah pun. huhuhu perli lew teww

SM said...

dah nak kena seru macam panggil hantu raya pulak? nak hidang pulut kuning dengan ayam panggang sekali ke? naaahahahaa!!!!

(tak sempat aku nak merasa biskut free barang dua tiga tin)

Telor Power said...

diharap bukan separuh jalan sahaja :)

Telor Power said...

bro...bila dah dapat pulut kuning + rendang ayam @ kerang + sambal bilis...jangan lupa SERU aku sama.

sedap2 aku tambahkan menu tu

Ihsan Arifin said...

fuh gelak jahat tu kak !
teranjattttt boboyyyyyyy ! haha

naiemah_ramli said...

nice entri..hehe...baiklah aku akan cuba menahan mulut daripada menguap dan cuba tidak melepaskan bunyi mengantok<-- pinjam ayat ko ek :D



*wei..mana ko menghilang? aku cari kat fb tak de...kat YM,kat tepon T__T..semua tak berbalas jejak :(

TiraPengemis said...

oooo...bru tahu...pasni xleh nguap dah la...

reen afny said...

hamboiii suke korang ek...
hahaha nanti akuu kawen aku hidang pulut kuning kat korang. hahaha

reen afny said...

kakak??? hampeh... haha

reen afny said...

kahkah ada orang rindu aku lah. wink*
aku busy la yang. hehehe

reen afny said...

hehe bukan tak boleh la tira. kalau boleh elakkan daripada menguap. hehe

Ihsan Arifin said...

haha chill.
susah nak tahan bunyik tu.
menguap kuar bunyik la rase puas hati haha

reen afny said...

haha buat la.. nanti nates gelakkan kamu balek. agaga