Jan 12, 2012

sekadar renungan#

mama : nenet, hidup ini jangan nak dengki dekat orang sangat.
kita jangan buat jahat dekat orang. nanti diri sendiri yang kena balek...


#pagi tadi aku dan mama tengok BEKAS kawan papa, hidup gelandangan. hidupnya sekarang tak tentu hala. apa yang dia buat dekat orang telah pun terjadi dekat diri dia balek. #TRUESTORY

p/s : kenapa BEKAS KAWAN?? sebap dia pernah buat papa dengan mama gaduh besar. die pernah hasut papa macam2 dan last sekali papa decide taknak kawan dia da. (macam budak2 kan, maen taknak kawan ni)

14 comments:

SM said...

kenapa sampai jadi gelandangan macam tu? kbai.

reen afny said...

haha penyakit da berjangkit...
dia tumpang rumah kakak ipar dia, lepas tu dia gaduh dengan anak sedara perempuan tu. so, kena halau la. huhu

SM said...

eh, ni macam nak ajak aku ngumpat je. KBAI.

reen afny said...

woitt.. mana de. suka berpikiran ke arah umpatan an. haha baibai...

SM said...

tapi aku tak nampak moral of the renungan yang jelas.

reen afny said...

jangan dengki dekat orang la... nanti benda tu jadi dekat kita balek la. huhu

SM said...

oohh... tapi kadang-kadang dengki pun perlu jugak.

reen afny said...

dengki yang positif takpe. untuk dorongan mencapai impian. hehe

SM said...

dengki positif? kbai.

reen afny said...

haha contoh macam kau dengki dekat member kau naek pangkat. so, dengki tu boleh jadi dorongan untuk kau berusaha nak naek pangkat jugak. tula jadi dengki positif. hihihi baibai

SM said...

kalau aku dengki yang macam tu, tiap-tiap hari aku pergi kerja bawak pisau. kalau line clear je aku tikam dia bagi terburai isi perut. lepas tu usus besar dia aku gantung kat tingkap supaya jadi pengajaran kat sesiapa yang cuba nak naik pangkat dengan cara kotor.

alamak, aku dah mula berfikiran macam seorang psiko!

reen afny said...

haha micheal miyers! (pembunuh bersiri dalam cerita.... xingat lak tajuk dia)

hahaha gilaaa.. aku suruh berusaha bukan suruh membunuh doii. tu memang psiko pun. takut aku dengar. taknak la kawan dengan orang psiko. haha

SM said...

rilek, kau takkan apa-apa kalau kawan dengan aku. aku bunuh orang yang naik pangkat dengan cara kotor je.

reen afny said...

hahaha woww... wok ow ow~
naek pangkat dengan cara kotor?? hina gila orang tu. huhu