Oct 22, 2011

naluri KEIBUAN..

woww! tajuk entry aku memang tak bole belah kan. haha
 semenjak tinggal dengan babyy ni kan, aku rasa aku pun da bau macam babyy la. hihihi
mana tak nya, asyik bermaen2 dengan babyy raisha je.
she's soooo CUTE!
da la pippi tembam bam gilaaa..
bau dia pun da melekat dekat aku.
da tu barang2 babyy bersepah2 kot.
apa lagi sapuu la sikit. haha


well, aku lah jadi babysitter raisha kadang2.
tiap2 hari aku akan dukung dia.
and today dia muntah dekat aku. wuwu
first time kena muntah babyy, tak rasa marah or geli.
rasa macam......
 tak tahu nak described macam mana.
tapi aku suka perasaan tu. hehehe


for the first time when i hold her,
i felt something different.
 aku pandang baby raisha lama2.
dia pun senyap je tengok muka aku yang girang tu. haha
air mata aku mengalir.

yea, suddenly across on my mind what happen to me if i realy have a baby??
woww... i'm amazed with ALLAH's creation.
kawen pun aku tak pernah terfikir,
ini kan pula having a babyy??

looking at her, i'm thinking one thing.
RESPONSIBILITIES...
bukan senang nak jadi ibu dan isteri.
bertindak sebagai dua peranan dalam satu masa.

being a superb mother is not an easy task. haha
oleh itu, aku macam tak bersedia lagi kot.
aku sendiri pun tak terjaga, i mean perangai pun still macam badak2.
huhuhu
ini kan pulak nak jaga babyy??? HOHOHO

ppsssttt....
i love you mama cause being the best mother, the best chef, the best understanding mom.
olololo tiba2 rasa nak peluk mama kuat2 pulak like i used to do before go to work. hihihi
please appreaciates your mom after all they have done for us ;)


TQ MAMA...



2 comments:

SM said...

baby: semakin hari semakin banyak dia perlu belajar.
babysitter: makin hari makin pening kepala sebab dah makin banyak dia belajar.

auntie nenet said...

haha tula psl. sib baek sye tkg jaga je bg baby diam je. kalo suruh tkr kn pampers skali mmg lgi pening la kn :)