Oct 25, 2011

semoga ALLAH merahmati-nya...

hukhuk semalam adek kesayangan aku (ipah) masuk ward. huhu
risau la jugak. cehh ayat kejam gila.

even kadang2 agak annoying jugak perangai dia kan.
hahaha sempat mengutuk pulak kan.
even aku selalu bergaduh dengan dia tapi aku still ambil berat dekat dia.
dia jela satu-satunya adek aku. hehe
orang laen tak boleh bully dia, aku sorang je boleh. hahaha

benda kecik pun kteorang gaduh.
pasal sit kereta, berebut nak duduk depan.
pasal makan pun nak gaduh.
lagi2 kalau orang tanya siapa adek siapa akak, and dorang agak aku ni adek.
lagi la dia mengamuk kan. kihkih (jangan jelez yo)
senang cerita tak boleh bertembung or duduk dekat la.
kalau tak, bercakaran la jawab nya. huhu 


nak tahu something tak?
aku mati2 la ingat dia kena operation harini.
so, mula la aku menurunkan ego aku.
mesej dia, tanya khabar.
aku siap taep panjang2.
baek punya susun ayat kan.
ipah, semoga kau selamat menjalani pembedahan harini. 
semoga Allah selamatkan kau daripada kecelakaan. blablabla...

*****
message received : ipoii
(ipoi nama manja dia)

 ipoi : aku kena bedah semalam la ngek... 
aku : haha yeke. salah pulak. penat je taep panjang2.
(taknak jugak mengalah kan)

*****
eh, apa ni.
papa bagi wrong info la.
papa kata dia nak kena operation harini. huhu
tapi alhamdulillah dia selamat menjalani pembedahan tu.
hopefully, penyakit dia dah tak serang lagi lah.
lupa pulak nak mention, dia saket gastrik.
ubat saket gastrik ni senang je kan, makan.
makan pun taknak. mengong je..

bukan risau, nanti menyusahkan aku pulak.
aku jugak la nak kena lap badan dia, bagi dia makan la, etc.
whua3 malang gila siapa dapat kakak macam aku ni kan. haha


well, mesti la yang nampak muda lagi ayu bertudung tu aku. hahaha
ni la adek aku sorang ni, ruhafatul afifah...
jangan cakap sama eh, tak langsung!
tang hidung je kot. tapi aku mancung sikit an an. haha!


semoga tercapai cita2 kau nak jadi nurse.
jadi sister yang terbaek.
psssttt, macam mana nak jaga orang ni.
sendiri asyik saket je. haha hadoiii....
sayang kau dek..
yeuww adek~ geliiii.... hahaha



8 comments:

SM said...

sebijik siot! kau memang takde bakat jadi akak. jadi babysitter memang power kot.

auntie nenet said...

woit2... kn da ckp muke xsme. hehe
haha tula psl. kejam sgt. kalo jadi babysitter tkr jadi pnyanyang sikit ;)

SM said...

tak payah nafikan. dah nama adik-beradik, nak heran apa pun kalau sama. aku rasa kau patut `dudukbayi' adik kau. baru feel tu mari.

Tun Z Tun Salleh said...

mmg x same.....kire ko cute ckit lh.......

auntie nenet said...

SM.... hahaha tula psl. bab2 nk luahkn kasih syg kt adk ni ssh cket lak. xreti nk tnjuk tp syg.. hihi

auntie nenet said...

Tun Z.... hahaha tenkiuuuu

SM said...

kau bayangkan je dia macam baby, mesti feel tu mari...

auntie nenet said...

haha baekkk bosss!!!