Oct 28, 2011

...sambungan

okayy kelmarin aku da habaq yang aku nak cerita pasal aku drive ke office kan???
guess what... hurh!

masa nak start jalan tu aku da terbenti enjin TIGA kali kau tahu.
so apa lagi.
papa la yang drive. hahaha
lepas tu aku da bengang la, buat muke tension je.
da dapat kereta sendiri pun kena marah.
tak boleh bawak sendiri ;(


wuwuwu...
tapi dah sampai sekerat jalan, papa suruh aku drive pulak.
hahaha steady jela kan.
tapi masa jalan stop tu, terbenti enjin sekejap.
tapi selamat aku 'pantas', takde lah stop lama dekat situ. haha

sebelum nak sampai office, ada hush puppies ni dok maen2 dekat tengah jalan.
masa aku bawak kereta jugak kau nak maen2 eh anjing? =.=
da lah terketar2 jaga clutch, apa lagi aku hon la.
semua orang tengok ingat hon kereta mana.
padahal hon anak anjing. haha sengal gila...
papa cakap, tengok net, anjing pun nak duga kau.
tahu takpe! sabar jela nyah! huhu


balek kerja tu aku letih sangat2.
sebap malam tu aku bergayut sampai pukul 3 pagi. haha
lepas kerja nampak biyu (bantal buchuk) terus tertido.
family aku takde pergi amek adek aku yang masuk ward tu.
dia da boleh discharge keluar.
dorang panggil ketuk pintu, call lagi tapi aku tak dengar.
gila lah. ni second time jadi dekat aku.

first time dulu aku tak sedar apa bila orang panggil suruh bukak pintu.
masa tu aku baru balek dari camping. haha
time tu pun tinggal sorang2.
tula, aku ni cepat penat.
tapi suka nak buat benda2 yang adventure. hehehe

tapi aku dengar la mama cakap,
tengok auntie nenet baru bawak kereta sekali da demam.
(time tu mama dukung babyy raisha)
hahahaha ooh mama mengumpat nenet eh time orang tido!!! hukhuk

mana tak nya, aku tido dari pukul 6.30pm semalam sampai lah 6.30 pagi tadi.
habes burn solat aku ;(
mandi tak, basuh muka pun tak.
letih gila kot. huhuhu


*****

day 2 : drive to office.

okayy harini segala nya berjalan dengan lancar. hihihi
ada la sekali dua terbenti enjin (nak jugak benti2 enjin kan) =.=
tapi overall okayy lah.
tak kena mara dan tak kena hon. yippie! hahaha
(kau tak tahu berapa banyak surah dah aku khatam tadi sepanjang perjalanan ke office tuh =.=)

tapi rasa macam nak demam jelah. huhu
panas dan tak larat pulak rasa.
harini rasa nak demam sebap kena kerja.
esok baek da kot, sebap nak jalan2 round2 KL. yehaaaaaaaaa!!!
HAHAHAHA!
tapi tak tahu lagi nak pergi mana.
korang rasa tempat mana yang best untuk cuci mata??? hihihi ;P




9 comments:

SM said...

gear auto sudah... (kata sesetengah orang yang pemalas)

auntie nenet said...

haha xnk la... nnt nk bwk kete manual da xreti =.=

SM said...

bagus, tapi kalau mati enjin kat traffic light jangan gelabah kuda pulak!

Niena Farrah-Hana said...

haha,sm la kite klu bw manual..slu kat trfc light time nk jln blik sure mati enjin..hehe
so,dh xnk bw manual..kite auto je.sng =).lg2 k.l..

auntie nenet said...

SM... hurh. bru pakai 4 hari kot. tggu lama cket. confem da xmati enjin la >.<

auntie nenet said...

misz niena... hehehe yeke. twu xpe. tyme benti kt traffic light la salu terbenti enjin. haha
alaaa... nnt xreti bwk manual da kalo pkai auto. hehe

Niena Farrah-Hana said...

hahaha....

Dewyieien said...

Come over to my houseee!! Nka rasa Nenet bwk kete!!! :D

auntie nenet said...

hahaha mgadeww! lepak smpai ampang bole je. tp kalo smpai pd cm jauh ngat je. da la jem area bangsar tu kak oii... terketar2 ak bwk kang =.=