Dec 10, 2011

FEARLESS

harini buat kerja gilaa, drive ke masjid jamek.
well, korang tahu kan area KL ni memang sangat terkenal dengan jammed.
so kalau bawak kereta manual memang orang cakap boleh kebas kaki woo...

dulu masa mula2 dapat casey, cuak jugak la nak drive laju2 kan.

tapi sekarang ter-press jugak minyak bila orang dok cucuk2 kan. ahakss
best jugak eh maen race2.
tapi bila aku lupa diri sikit, aku terus baca ayat kursi.
hehe takut jugak tetiba kang....
coiiii! selisih 44 malaikat la.

time ni dekat maluri... saje nak posing dengan casey. ahakss >.<

tapi ada one time tu, aku budget teror bawak kan.
padahal tang parking la aku paling lemah sekali.
habes bumper casey.
i'm sooo sorry casey, i never mean to hurt you ;(
tapi selamat calar biasa je. haha

tapi kira okay la kan.
langgar bumper parking je.
orang cakap, orang yang berpuluh tahun bawak kereta pun mesti akan ada excident la.
tak kita yang bawak macam haram, atau orang gilaaa jalan yang bawak macam haram jadah bila kita jadi pemandu berhemah kan. hadoyyy =.=

dulu bila balek kerja, ada tiga tempat yang bagi aku agak gerun la bila lalu jalan tu.


*****
tempat satu : keluar daripada office, lalu depan rumah kedai.
dekat situ selalu jammed, lepas tu lori atau kereta selalu park tepi jalan tu.
bodoh gilaaa, da la sempit lagi nak menyempitkan ruang yang tersedia sempit. pfft!!
(dekat sini la aku naek kuda sebanyak 3 kali)

tempat dua : lalu depan jusco, naek bukit. lepas tu ada lorong kecik. kereta selalu keluar daripada lorong tu, lepas tu buat kereta semua brek dekat bukit tu.
(kat sini jugak lah aku pernah terbenti enjin.)

tempat ketiga : da nak sampai rumah aku ada traffic light, jalan situ macam bukit sikit tau.
so, macam biasa la kan naek kuda =.=

*****

tempat2 yang gerun tu semuanya sudah aku atasi. hehe
bagi aku, lagi aku fobia dekat sesetengah perkara tu, lagi aku rasa nak buat.
macam dekat tempat2 yang aku cuak nak lalu la.
lagi aku selalu bawak ke tempat2 yang ada bukit, banyak traffic light.
see sekarang relax je bila lalu dekat tempat2 berbukit ke.
or jalan jammed ke.

nak atasi semua tu senang je.
korang kena tahu weakness nya.
aceceh... korang kena pandai maen clutch la.
da expert maen clutch, semua tempat pun korang relax jela bawak kereta melaenkan korang lalu dekat tempat roadblock dan time tu jugak la roadtax mati kan. demmit =.=

semua orang ada ketakutan dengan bayang2 sendiri, cuma berlainan jenis.
so, jangan gelisah or malu2 dengan ketakutan korang tu.
bila da dapat atasi ketakutan tu, mesti korang akan cakap,
"laa, takda apa2 pun sebenarnya. syukur Alhamdulillah aku try nak atasi semua tu, kalau tak sampai bila2 pun aku masih tersepit dengan ketakutan sendiri". - #truestory







8 comments:

saidatul noor farhana said...

waaaaa..kali ni ko punya story n cara ko citer cm lain sket...best...suke!!!!

dh pro la ni bwk manual eh??aja saya plis...uhu..

reen afny said...

haaa yeke.. laen macam mana pulak syg?? haha

laaa, awk lagi teror bawak manual. patutnya aku yang perlu belajar daripada kau. hehe

SM said...

ha, dah mula nak lupa diri bila pegang stereng la tu. masalah biasa rakyat malaysia.

reen afny said...

hahaha tula pasal. ramai sangat pemandu gila kat malaysia ni. aku pun da tergolong sekali =.=

SM said...

ok, jauhkan diri kau dari aku ketika di atas jalan raya.

reen afny said...

hahaha alaaa... jom la kita race. hihihi

Ainsya Yusoff said...

My fear dulu adalah roundabout and kl. Tapi sekarang alhamdulillah. Tak cube tak tahu kan..Rase cam dah besa dah boleh drive ni, banggakan kita antara orangnya. Clap2 !!!

With Love

reen afny said...

A Y... tahu takpe. yang penting rajen tengok kete kiri kanan. hehe

bangga2. yeahh! kita la diantara golongan yang telah berjaya atasi ketakutan sendiri ;)