Dec 8, 2011

I JUST NEED MY OWN FUCKING SPACE!

perghh! sekarang ni aku asyik keluar je.
tapi mostly keluar dengan family la.
shopping sakan. melantak dekat luar.
orang belanja, takkan nak menolak pulak ka. haha!
tu okayy lagi, at least kenyang perut ke dapat baju sehelai ke.

tambah stress aku bila dekat tempat kerja ni.
arghhh! makin hari makin tambah kerja aku.
ditambah lagi perangai badak kat tempat kerja aku ni kan.
memang boleeh jadi, jadi gilaaaa weh!!!
sekarang ni memang hari2 aku buat ot.
da nak end of the year pulak tu.
kerja menimbun-nimbun kot...

lepas tu bila online asyik layan fuckbook je.
arghhh lagi fucking tension aku.
bosannyaaaa! takde mende laen ke nak online.
nak update entry baru pun tak sempat.
macam bosan je dok mengadap fuckbook.


seriously, i have no time for myself!
rasa macam tak best.
dan mula rasa macam stress memanjang...
even aku suka keluar lepak2 tapi aku lagi sukaaaaa keluar sorang2 sebenarnya. haha
dengar macam takde life dengan takde member je kan.

aku rasa kalau orang tengok aku mesti dalam hati dorang pun cakap,
"yeee kesiannya budak tu, takde orang nak kawan dengan dia. shopping sorang2, tengok muvee pun sorang2. kesian gilaaa".

well, nak buat macam mana. aku lebih selesa lepak sorang.
sukaa tengok gelagat manusia di sekeliling aku.
contoh macam aku duduk sorang2 kan sambil tengok orang lalu lalang.
make me thinking one thing, about appreciation.
looking at people that you don't even know, just makes you want to stare at them and gives a BIG SMILE.

****

golongan warga emas berjalan berpimpingan tangan dengan kekasih awal dan akhir mereka.
budak2 berlari-lari anak sambil berkejaran dengan kawan sama tinggi.
pasangan kekasih tergelak2 manja dengan kedua-duanya berpandangan antara satu sama lain dengan penuh perasaan setia.
si ibu sibuk melayan karenah baby sambil mulut sempat mengucup pipi gebuww si anak.

*****

wee, buat kita rasa bahagianya hidup ini bila tengok orang gembira kan.
tak ingat pada masalah yang padahal belambak tinggi macam gunung nak meletup.
ceh, ayat kau reen =.=

tula, aku suka berfikir.
lagi2 pasal keadaan sekeliling aku.
and i start to planning my life.
sukaaaa lah!
buat otak aku rasa sihat dan fresh.
mula mencorakkan hidup yang makin luntur dengan masalah.
aku suka berfikir untuk bagi semangat baru, untuk berubah, untuk buat hidup aku lagi menarik daripada biasa yang selalu aku jalani.


kesimpulannya dekat sini, makin banyak kita berfikir makin aktif minda kita dan lagi bersemangat untuk menjalani kehidupan yang normal but fun! weee
so, aku kenaaa ada masa untuk diri aku sendiri hanya untuk berfikir sehari suntuk.
tapi aku pelik, bab2 pelajaran takde lak otak aku nak pikir macam Albert Einstein tu kan =.=


but at least aku ada masa untuk diri aku bila aku drive kereta pergi kerja dengan balek kerja.
da boleh layan lagu sambil nyanyi kuat2 da sekarang.
bawak kereta pun guna sebelah tangan je.
ahaksss berlagak sekejap.
okay baibai.







16 comments:

Ihsan Arifin said...

kau tak payah nak berlagak sangat.
nanti hilang tangan sebelah tu baru kau tau.
baru kau tau erti penyesalan.
kah kah kah

reen afny said...

cisss dell... jangan la doakan camtu. jahat gilaaaaaaaa =.=

yela, tangan sebelah lagi jaga gear. ayat aku tak habes lagi tu. haha

SM said...

positive tambah negative. kerja macam nak sawan kat office, kemudian bergembira penuh kesyukuran kat luar. ok la tu, dah balance. hip hip hooray...! (tepuk, tepuk).

reen afny said...

yeaayyy!! bergembira dengan family takpe. hehe
siang stress kerja, malam relax sikit dapat makan sedap2. hihihii

SM said...

dah tu, rilek la...

reen afny said...

tapi badak kat tempat kerja aku ni suka bagi aku tension.
harini dia mc, aku kena buat la kerja dia. padahal aku sakit2 ni pun aku pergi kerja jugak sebap pikir kerja menimbun. huhu

SM said...

kalaup dap sakip tup, mc ajep lap. takdep sebap-sebap lagi dah.

reen afny said...

hahaha yeee guna bahasa apeeww tuww. geliisss jee.... hahaha

sebap = sebab ---> pelat okayy. haha

SM said...

tak payah nak buat ejaan stylo, aku lagi geleman! naaahahaaha!

reen afny said...

haha alaaa aku ajar bahasa baru gituw.. taknak ke. haha

SM said...

orang tua macam aku tak berminat dengan bahasa baru. pening!

reen afny said...

hahaha bahasa gewdix... okayy pakcik ;)

SM said...

gua pening dengan bahasa lu orang.

reen afny said...

hahaha orang tua apa tahu. lalala.... hehe

SM said...

macam siot...!

reen afny said...

jangan marah pakcik.. nanti cepat tua. hihihi