Dec 9, 2011

PADAN MUKA!!!

PADAN MUKA!!!
itulah ayat yang terkeluar daripada mulut aku bila dengar cerita yang mama sampaikan.
tak tahu lah nak cakap, jahat ke aku sebap cakap macam tu???


situasi : si ibu dipukul oleh anak kandung sendiri yang berumur 12 tahun.
sebab : si ibu menegur anak kerana terlebih makan.


memang ada rasa kasihan. tapi...
the first word that came out from my shitty mouth is PADAN MUKA.

yea, KASIHAN sangat sebap kena bantai dengan anak sendiri kan.
tapi one thing je aku nak cakap,
masa hidup ni jangan la kita buat jahat dekat orang.
tak payah la nak dengki2 or buruk2 kan orang laen.
sekejap je ALLAH bagi cash.

see, anak kau sendiri yang buat balek dekat kau.
tak payah orang laen la nak balas kejahatan kau tu.
ALLAH MAHA ADIL.


kau ingat orang suka ke kalau kita buat tahi dekat dorang,
sekali kita buat jahat, selamanya dorang ingat kau tahu.


hmm hmm

actually, si ibu tu adalah auntie aku sendiri. tetttt!!!








4 comments:

SM said...

adoi! tettt!!!

penjajah minda said...

perghh.tak tawu nak cakap pe.dunia donia.

reen afny said...

SM... tettt! manusia2 kan. haha

reen afny said...

p m.. huhu tula pasal. tapi rasa macam jahat pulak cakap padan muka. haha