Nov 25, 2011

bad day turns to a gooood day.

harini sampai office lambat jugak around 8.05am.
tapi tengok ramai lagi tak sampai rupanya.
tiba2 uncle guard bagitahu yang office masuk perompak.
aku macam... what theeee tetttt!
baru nak semangat kerja kau tahu.
yela hari jumaat paling best nak kerja sebap esoknya da cuti. haha!
semangat kerja ke semangat nak update entry sebap boss semua takde on leave! haha

rupanya accounts department je yang kena ceroboh.
aku tengok semua document2 habis bersepah.
drawer aku pun terbukak, habis sejadah aku.
ba alip ba ya betul la perompak ni.
memang teruk jugak la condition dekat bahagian account.
dorang masuk thru warehouse.
aku rasa mesti sempat rembat setin dua biskut. haha

aku pelik jugak apa la yang dorang cari dekat hwa tai. 
bukan ada barang berharga pun.
selamat computer semua tak kena rembat.
kalau tak memang lama la kan nak kena start kerja.
perompak2 sekalian potong elektrik bahagian account je.
so kiteorang tak boleh nak buat kerja.
da la kerja aku belambak2 weh.

okayy tipu ni bukan pic harini. harini gelap gila kot dekat bahagian account.
ni pic semalam aku captured.
macam tahu2 je kan esoknya nak blackout. ahaksss


so apa lagiiii... mengularrrr la. haha
siap buat maggi and lepak2 sambil mentedarah milo ais.
nyam2... masa lunch aku dengan kak eija pergi la jj (jaya jusco bukan jalan2)
siap shopping bagai.
mula2 nak tengok je, lepastu memang rezeki kot.
ada sale 70% kot.
apa lagi rembat la sehelai baju kebaya with long skirt.
nak pakai pergi wedding esok.
btw, i'm sooo excited gilaaaaa sebap da lama aku tak shopping baju kau tahu.
seingat aku last time aku shopping baju and kasut pun sebelum bulan puasa.
sedih kan. T__T


so rasa macam best gilaaaaa sebap dapat sehelai baju. auwww~
bukan risau office kena rompak siap shopping bagai pulak kan.
bagussss betul hwa tai dapat pekerja berdedikasi macam aku ni. haha

i think today a bad day turned out to be my gooood day.
ALHAMDULILLAH...
sebap apa tau. harini aku ada appointment kereta nak hantar casey pergi servis.
macam ada hikmah disebalik kejadian yang berlaku.
kteorang dapat balik awal tau so aku boleh la hantar casey pergi servis.
masa aku tengah update entry ni aku dekat Perodua Servis Desa Tun Razak.
okayy sedikit compliment sebap tempat menunggu yang best disediakan.
siap boleh buat air semua. best2...


yeay!!! lepas tu nak pergi Big Bad Wolf Aftermath Sale
nak sapu buku2 kat situ pulak, lepas tu mama nak ajak pergi shopping dekat jj.
memang kaki jalan kan aku. haha
padahal mata da rabak da ni kot =.=
takpe2. asalkan masih ada tenaga akan ku perah kudratku sampai habis.
hahaha masa kerja tak boleh pulak kau set mind macam tu eh reen. haha







15 comments:

SM said...

1)aku harap perompak itu adalah aku, sebab biskut hwa tai sedap-sedap. dapat cicah kopi pun orait jugak.

2)maggi kau selamat?

3)perempuan=shopping

4)kau pulak=kaki jalan!

reen afny said...

1) haha aku selalu dapat biskut free. muak weh. selamat aku tak suka makan biskut. huhu

2) bukan aku punya maggi la. tula aku pelik, selamat perompak tu rembat maggi. haha

3) alaaa lama da tak shopping. lepas gian sekejap. hehe


4) haha aku baru balek dari book sale tu. kau pergi la. best jugak. murah2 je. hehe

SM said...

1)tempat aku kerja ada banyak kertas saiz mega, harap aku tak muak macam kau.

2)berapa anggaran kerugian?

3)kau=perempuan=shopping

4)...kalau sempat.

reen afny said...

1) haha gilaaa la. bole maen conteng2. huhu

2) tak tahu la, setakat ni hanya projector je yang dikesan hilang. tapi dorang kata kat warehouse ada jugak barang hilang tapi tak tahu apa.

3 & 4) hahaha besstt shoppinggg... hehe

SM said...

1)gila kau, bukan kertas aku boleh buat conteng!

2)kalau warehouse, mungkin kotak biskut je kot.

3)dasar...!

4)seperti di atas.

reen afny said...

1) hahaha maen conteng2 best apaaa!

2) haha yela kot. tula aku cakap, apa yg dorang nk rembat kat hwa tai tu. biskutt??? haha


3 & 4) gilaaa laaa.... semalam bawak mak aku pergi shopping, dapat upah sehelai baju dengan seluar. haha syok seyh!

fieza jaja said...

reen! naseb bek ko xde mase kena rompak tu. bahaya weh! alhamdlulillah semua selamat.:)

reen afny said...

tahu takpe, syukur alhamdulillah... takkan berani la nak rompak masa orang ada. gilaaa apa.. haha

SM said...

1) kalau nak berlatih autograf boleh la.

2) jangan macam tu, nampak macam takde barang berharga. tapi tin biskut tu kalau kumpul banyak-banyak pun ada nilai.

3) gila la, kau memang gila...

4) seperti di atas.

reen afny said...

1) hahaha bolee je. aku selalu buat bila ada rough paper atas meja. haha

2) haha ada je. pc semua tu berharga jugak. tin biskut laku ke kalau nak jual??

3 & 4) gilaaa apa? gila glemer ke gila shopping?? ahakssss

reen afny said...

1) hahaha bolee je. aku selalu buat bila ada rough paper atas meja. haha

2) haha ada je. pc semua tu berharga jugak. tin biskut laku ke kalau nak jual??

3 & 4) gilaaa apa? gila glemer ke gila shopping?? ahakssss

SM said...

tin biskut - siapa kata tak laku?

reen afny said...

tak tahu lak.. ingat paper je laku. haha

SM said...

semua benda yang boleh digunakan, adalah dianggap laku tak kira seburuk mana rupanya.

reen afny said...

huhu don't judge something by its looks. hehehe