Nov 10, 2011

spontaneous thursdayy ~ 4

time nak balek dok kalut sangat sebap kunci kereta aku HILANG!!!
bajet nak balek sharp la konon.
tengok2 kunci takde.
apa lagi kecoh la kan. haha
akak kat tempat kerja aku pun tolong carikan.
10 minit kot cari.

lastly, aku baru teringat.
pagi tadi aku datang cepat, so aku lah yang bukak pintu.
kunci office nak kena amek kat mary (pegang semua kunci office).

monolog : aku rasa aku terbagi sekali la kunci kereta aku kat mary.

*****

aku : mary, pagi tadi i bagi kunci office je kan?
ada tak kunci laen terselit?

mary : hehehe (sambil bagi senyuman perli)
laaa, kunci you ke. i tunggu dari pagi takde orang pun yang claim.

aku : hahaha kunci i la tu. patut la hilang.

mary : da nak balek you baru perasan ke.

aku : hahaha aah la. i bukan keluar pun time lunch.

mary : i da blurr tadi, kenapa i bawak 2 kunci.
sama meh dengan kunci kereta i. haha

aku : hahaha

*****

mary pakai kereta Alza (perodua jugak).
so, kunci kereta dia pun sepesen jela kan.
lepas tu yang pelik. aku ada letak 3 kunci rumah.
dia pun sama. da la bentuk kunci akan2 sama.
tula dia blurr, dia ingat bawak 2 set kunci kereta.
hahaha sengal gilaaa.
sebap aku lupa nak letak keychain.
selalu letak asyik putus je tali dia.
keychain cubic la, baju la.
balek2 rumah terus letak keychain koala bear lak. hehe


sampai je rumah mama cakap da dapat da voucher free servis kereta, worth RM800. yummy!
almkss, lupa pulak nak amek gambar. haha
alaa sama je macam voucher shopping vincci tu.
cuma ada cop perodua jela. haha

monolog : selamat duet akuuu!!! yippieee ;D


btw, aku dapat invitation wedding esok malam.
nak pergi ke tak eh?
orang kata kalau dijemput ke majlis apa2 seelok-eloknya kena attend majlis tu.
da la siap dapat kad pulak tu.
memang kena wajib pergi la kan. huhu

bulan ni aku dapat 3 majlis walimatul urus.
kalau pergi ambil berkat lah.
moga2 turn aku pulak kan lepas tu. hahaha
amin.........





6 comments:

SM said...

misterius!

auntie nenet said...

haha asal lak? pattern kunci sepesen ke? ak pun pelik...

SM said...

kau tu yang pelik, kalau aku balik naik bas sudah...

auntie nenet said...

haha siot nya abg! alaa xnk ah. banyak banglassss. hukhuk

SM said...

bangla sekarang tak kacau orang sejak dapat mykad. hahahaa!

auntie nenet said...

haha memandai je....